Refinansiering

Med refinansiering kan du oppnå en rekke fordeler som betyr at du kan få bedre styr på din økonomi og samtidig spare penger på dine aktuelle lån. Vi ser nærmere på hvordan du kan refinansiere ulike lånetyper og hjelper deg til å finne den riktige løsningen i din situasjon.

Refinansiering av boliglån

Veldig mange tar opp boliglån når de skal kjøpe deres første hus eller leilighet. Boliglån er som regel et relativt billig og godt lån å ta opp, men i noen tilfeller har man kanskje vært for rask og har tatt en dårlig beslutning.

Dette kan være at man har valgt en urealistisk kort løpetid, og derfor nå er i problemer med nedbetalingen, eller at man bare har tatt opp et boliglån med alt for høy rente eller dårlige vilkår. Uansett årsaken til at du er misfornøyd med ditt nåværende boliglån, så har du muligheten til å bruke refinansiering til å endre det.

Med refinansiering kan du nemlig ta opp et nytt lån som du da bruker for å nedbetale det aktuelle. På den måten sitter du igjen med et annet lån, mens långiver sørger for å nedbetale det gamle for deg. Og hvorfor er det da smart? Da kommer du deg nemlig ut av den gamle låneavtalen og har muligheten til å forhandle en bedre avtale for deg i andre omgang. Det kan være ved å refinansiere til en lavere rente, lenger nedbetalingstid eller i øvrigt bedre vilkår for deg. Slik kan du ende opp med et billigere og bedre boliglån enn før.

Refinansiering av forbrukslån

Forbrukslån er det mest normale å refinansiere, fordi du virkelig kan forbedre situasjonen din her. Har du tatt opp mange små forbrukslån som du ønsker å samle til ett, da kan du gjøre dette med refinansiering. Slik oppnår du en mye bedre oversikt over din økonomi, og du slipper å nedbetale til 3-4 forskjellige långivere hver måned.

Du får bedre overblikk og unngår samtidig å betale gebyrer og renter til ulike kreditorer. I samme omgang har du muligheten til å ta opp refinansiering som har en lavere lån enn dine aktuelle forbrukslån, og slik kan du faktisk også spare penger på den måten.

Mange nordmenn har forsøkt å ha for mye eller for dyr gjeld, der det gir god mening å konvertere. Flere nettbanker er klare til å hjelpe deg, så du generelt kan få en lavere rente. Du kan sammenligne selskaper gjennom refinansiering-gjeld.com, så du er sikker på å finne den beste løsningen.

Refinansier lån og få lavere rente

Som nevnt er en av fordelene med refinansering at du kan få en lavere rente. Så har du tatt opp et lån med en rente som er mye høyere enn konkurrentenes, da bør du virkelig vurdere hvilke muligheter du har til å refinansiere. Slik kan du ende opp med et nytt lån som både har en lavere rente, mindre øvrige kostnader, og tilmed bedre vilkår for deg. Og på den måten kan du spare penger hver måned, og forbedre din økonomiske situasjon betydelig.