Hva er refinansiering?

Hva er refinansiering?

Refinansiering er en metode til å samle din dyre gjeld i ett samlet lån. Slik får du lavere rente, mindre kostnader og bedre oversikt. Her ser vi på, hva det egentlig er, og hvordan du kan bruke et forbrukslån, hvis du skal refinansiere dyr gjeld. Les med her og bli klokere på, hvordan du kan spare penger på dine dyre smålån eller kredittkortgjeld.

Refinansiering – trinn for trinn

Det finnes flere forskjellige måter å få refinansiering på. Du kan for eksempel bruke et boliglån, men dette krever, at du har høy nok kredittverdighet til å bli godkjent i banken. En annen løsning er å bruke et online forbrukslån. Det er enkelt, raskt og trygt. Har du før prøvd å søke om et forbrukslån, da vet du, at hele søknadsprosessen er utrolig enkel. Og det samme gjelder, når du skal bruke et forbrukslån til refinansiering. Det er nemlig helt samme prosess, du må gjennom.

Du kan altså få refinansiering på dagen ved å følge noen få trinn:

 • Få oversikt over din gjeld, så du kjenner beløpet hos de forskjellige kreditorer
 • Finn et par forskjellige selskaper, som er relevante for deg og dine behov
 • Send inn en gratis og uforpliktende søknad på selskapets egen nettside (søk alltid hos minst 2-3 forskjellige
 • Få dine uforpliktende tilbud fra selskapene innen få timer
 • Sammenlign dine tilbud og velg det beste og billigste for deg
 • Godkjenn og signer med BankID, og la banken klare nedbetalingen av din gamle gjeld

Hvor kan du søke?

Det er umulig å velge ett selskap, som alltid tilbyr de beste og billigste forbrukslån til refinansiering. Det avhenger nemlig blant annet av dine behov og din økonomi. Likevel har vi forsøkt å lage en liste over noen av de selskaper, som har lavest rente og best vurdering på markedet. Slik kan du raskt og enkelt få oversikt over dine muligheter.

Utvalg av selskaper du kan vurdere:

 • Opp Finans
 • Santander Consumer Bank
 • Komplett Bank
 • Lendinghero
 • yA Bank
 • Bank Norwegian

Sammenlign og spar penger

Som du kan lese over, så anbefaler vi alltid, at du søker hos minst 2-3 forskjellige selskaper. Og det er det en veldig god grunn til. Variasjonen i renten på markedet er veldig stor, og det samme gjelder for gebyrer og øvrige kostnader. Som kunde kan du ikke kjenne din spesifikke rente, før du har sendt inn en uforpliktende søknad. Den avhenger nemlig av din kredittverdighet og dine behov. Derfor må du sende inn en søknad for å se presis, hva selskapet kan tilby deg. Og jo flere du søker hos, jo større sannsynlighet har du for å finne den billigste løsningen for deg.

Når du har mottatt dine tilbud, så er det faktisk ganske enkelt å sammenligne de forskjellige. Du må nemlig bare se på det, som heter den effektive renten. Dette er en verdi, som inkluderer både nominell rente, gebyrer og andre kostnader. Slik gir den det bedste bildet på, hvilket lån, som har de laveste samlede kostnader. Tilbudet med den laveste effektive renten vil alltid være det billigste tilbud for deg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *